Følg Mester Grønn

Magnus Pettersen designer vase for Mester Grønn

Pressemelding   •   feb 01, 2016 10:41 CET

Mandag 8. februar lanserer Mester Grønn vasen Amphora i samarbeid med den prisbelønte norske designeren Magnus Pettersen. Designeren fikk fritt spillerom under prosessen og gikk over 2000 år tilbake i tid for å hente inspirasjon.

Resultatet av designsamarbeidet mellom Mester Grønn og Magnus Pettersen er en modernisert utgave av antikkens Amfora-krukke. Designeren er fornøyd med den kunstneriske friheten som Mester Grønn ga ham under samarbeidet.
– Det har vært et spennende prosjekt. Jeg fikk frie tøyler utover at vasen skulle passe til alt fra grønne planter som eukalyptus, til blomsterarter som ranunkler, roser og tulipaner, forteller designeren.

Inspirert av antikkens Amfora-krukke

Pettersen har beholdt flere av kjennetegnene til den originale Amfora-krukken som er inspirasjonen bak den nye vasen. Krukkens funksjonelle design med en smal hals reduserte faren for spill og var ideell til å frakte store kvantum av flytende væske som vin og vann. Fra å ha en ren funksjonell hensikt ble krukken senere utsmykket og brukt under seremonielle sammenhenger. Gjennom Pettersens design har krukken nok en gang gjennomgått en forvandling og den nye Amphora vasen er tilpasset dagens bruk og preferanser.

– Jeg utforsket forskjellige materialer, men valget falt på hvitt glass og stål. Jeg kombinerer ofte materialer for å skape kontraster og dybde, spesielt når formen er så enkel, forklarer Pettersen.

Norsk kvalitetssamarbeid

Pettersen åpnet sitt eget designstudio i 2011 med base i London, og designer i dag møbler, belysning og interiørartikler for ulike produsenter over hele verden. Pettersen har studert produkt- og møbeldesign på Kingston University og industriell design på Central Saint Martins.

Mester Grønn er stolte over samarbeidet med den anerkjente norske designeren.

– Vi brenner for å løfte frem entreprenører, og spesielt de norske. Vi ønsker å tilføre produktene våre noe mer, gjennom god design, rettferdig handel og samfunnsansvar, sier Hege Hildeng, Markedsdirektør i Mester Grønn. -Magnus Pettersen passer godt inn i vår filosofi om å gi kundene den beste kvaliteten og gode opplevelser med blomster i hjemmet.– Mester Grønn har tradisjonelt hatt fokus på blomster og planter. Derfor er det fantastisk at de åpner for å inkludere norske designere for å skape noe nytt for kjeden. Jeg håper vi fremover vil se flere norske bedrifter som ser muligheter med å invitere inn norske designere, avslutter Pettersen.

Vasen kommer i to størrelser: Høyde 22 cm kr 490,- og Høyde 30 cm 650,-