Følg Mester Grønn

Dette er de mest populære juleblomstene

Pressemelding   •   des 14, 2017 07:00 CET

Det selges over 4 millioner julestjerner hver jul i Norge.

Blomster er viktig for å skape den rette julestemningen. Når vi skal pynte til jul, velger mange av oss de tradisjonelle juleblomstene som julestjerne og azalea, men noen nykommere seiler også opp på bestselgerlisten i år. 

Det blir liksom ikke jul før juleblomstene er på plass. I følge Anne Katrine Gangstad, Innkjøpsdirektør i Mester Grønn, er fremdeles julestjerne og azalea de mest populære juleblomstene i Norge. Men avskåren amaryllis og vintergrønne busker som f.eks squerrosa og stuegran er i sterk vekst og har kommet seg inn på bestselgerlisten.

Her er listen over de mest populære juleblomstene i Norge:

1. Julestjerne

Julestjerne er den mest populære juleblomsten vi har. Ingen annen blomst er så tett knyttet til julen som nettopp julestjernen, og vi nordmenn pynter til jul med over 4 millioner julestjerner hvert år. De siste par årene har det kommet flere nye spennende fargevarianter som burgunder, rosa og kritt hvitt. Julestjernen er lettstelt og trives best i en varm stue med mye lys.

2. Azalea

Azalea har i mange år vært en av de mest populære juleblomstene vi har. Azalea er en vakker juleblomst som lyser opp i høstmørket med blomster i fargene hvit, rosa, rødt og lilla. Det viktigste du må tenke på når du skal ta vare på azalea er å gi den nok vann.

3. Roser

Roser er populære hele året, og julen er intet unntak. Men til jul er det naturlig nok de røde og hvite rosene som dominerer. De er populære som julegaver og til å pynte et vakkert julebord. Velger du Fairtrade roser, kan du samtidig bidra til å bedre levekårene for arbeiderne på roseplantasjene i Afrika.

4. Amaryllis

Amaryllis blir ofte kalt juleblomstenes dronning. Denne storslåtte og vakre blomsten har vært populær til jul i flere generasjoner og øker i popularitet for hvert år. De siste årene har det kommet mange forskjellige varianter og størrelser, så her kan alle finne sin egen favoritt.

5. Tulipaner

Julen er alltid starten på vinterens tulipansesong, og det er populært å pynte til jul med hvite og røde tulipaner. Ønsker du en fyldigere bukett er det vakkert å kombinere tulipaner med furu, eukalyptus og greiner.

6. Svibel

For mange er lukten av svibler selve duften av jul. Det blir liksom ikke jul før duften av de utsprungne løkene fyller huset. Svibler som løk er flotte venteplanter i adventstiden. Fra å være en grønn knopp, springer de plutselig ut i nydelig blomst. Svibel løk trenger nesten ikke å vannes da de har samlet nok vann og næring i selve løken.

7. Vintergrønne busker

Vintergrønne busker som f.eks. stuegran, einer, squerrosa og juletre i potte, har blitt veldig trendy de siste årene. De har lenge vært populære å pynte med ved inngangspartiet, men nå har de også slått gjennom for fullt til innebruk. De bidrar til å skape en rustikk og naturlig stil inne, akkurat sånn vi liker det til jul. Vintergrønne busker finnes i mange varianter og stuegran er nok den som seiler opp som årets mest trendy juleplante.

Mester Grønn er Norges største heleide blomsterkjede med over 100 butikker fra Tromsø i nord til Kristiansand i sør. Vår visjon er å skape glede i alle hjem, Ved å tilby et stort utvalg av friske blomster hver dag gjennom hele året, forsøker vi å gjøre akkurat dette. Hos Mester Grønn treffer du mange blide medarbeidere, både i butikk og på telefon, som er klare til å hjelpe deg med tips og idéer, kjøpt og bestillinger.