Følg Mester Grønn

En smak av Middelhavet på din egen balkong

Nyhet   •   apr 13, 2016 09:24 CEST

Vi nordmenn lengter stadig etter varmere breddegrader. Hvorfor ikke bringe Middelhavet hjem til balkongen eller hagen og få et snev av feriefølelsen her hjemme?

Et av sommerens trendtips er å skape en følelse av Middelhavet. En stemning der vi kan drømme oss bort til sol, varme og atmosfæren syd i Europa. Kjenne duften av lavendel. Se hvordan oliventrærne vokser. Gi maten det lille ekstra med egne krydderurter fra Italia, som f.eks nydelig duftende rosmarin, timian, mynte, sitronmelisse og salvie.

Middelhavsklima gir flotte planter

- Middelhavet sørger for et stabilt og mildt klima hele året, noe som gir ideelle vekstforhold, sier Gunn Pettersen, innkjøper i Mester Grønn. Planter som dyrkes ute på friland blir ekstra kraftige og holdbare, og urter blir fantastisk gode på smak.

Med vakre grågrønne oliventrær, duftende lavendel og smaksrike urter kan du skape en deilig italiensk stemning på balkong og terrasse. Sett gjerne plantene i grow-in selvvanningspotter så slipper du å bekymre deg så mye for vanningen. Fargene på sesongens grow-in potter er i de samme blålilla og grønne nyansene som de blomstrende middelhavsplantene.

La deg inspirere av det beste fra Middelhavet, og gjenskap den herlige sommerstemningen på din egen uteplass.